Lite smått och gott

Tyvärr så går tiden så fort och jag hinner inte med att skriva här så ofta som jag vill. Men det kommer iallafalll lite då och då. Just nu krånglar min datorn så jag får inte upp några bilder från kameran, så därför inga nya bilder förrän jag får detta att fungera.
 
Emblas Op:
Nu har äntligen Emblas operation varit, var fredagen den 9maj. Åkte in på morgonen och hon sa inte någonting. Det enda som var lite svårt, var att sätta på Emlaplåster i armvecket och på handen. Men tur att det var morgon och att hon var trött, för de fick sitta kvar. Annars hatar min lilla tjej att vara kladdig och att ha konstiga saker på sig. 
Kom till avdelningen och jag och Idun fick inte följa med längre. Gav henne en puss och kram och hon gick in. Det sista hon sa till mig var: mamma, bebis ut....vi skulle alltså gå iväg och hon skulle gå med pappa. Skönt att hon kände sig hemma där. 
Op gick hur bra som helst och hon var jätteduktig. Sa inget och gjorde som de sa. Kanylen de skulle sätta på handen gick inte, så det fick bli i armvecket istället. Då blev hon lite ledsen, men det förstår jag, för det går så ont. Iallfall på mig och när jag har haft dem har jag bara längtat efter att få bort dem. Så det var samma när de skulle ta bort den efter, då blev hon ledsen igen. Men annars hur bra som helst. Personalen var oxå bra och hade god hand med barn enligt min make. 
 
Det jobbiga för mig var att bara sitta och vänta. Men Idun och jag hade ändå mysigt utanför bibblan under tiden.
Men när de kom gående och tom att Embla drack festis, så släppte allt och det var hur skönt som helst. Jag trodde aldrig att det skulle gå så fort på uppvaket och att hon skulle orka gå efter. Men hon var pigg som en mört. Dagen efter kunde man inte ana att hon hade varit inne på op dagen innan. Hur pigg som helst och sprang omkring. Visst hon fick ta det lungt och hon orkade inte lika mycket, vilket är förståligt. Men hon var allt tillbaka på dagis veckan efter och allt har gått så himla bra.
 
Lite annat om Embla:
Hon har även börjat cykla på trehjulingen, och sitter på sin andra vanliga cykel. Hon fick en balanscykel av mormor och morfar i för tidig födelsedagspresent. Den har hon inte velat använda, men det är nog bara en tidsfråga. 
Idag när vi skulle gå till dagis så fick vi ta vagnen, och vi har ju inte en syskonvagn, så det får bli ståbräda för Embla. Det har gått sådär förut, ok till dagis med inte hem. Imorse så var ställde jag ut vagnen och satte på ståbrädan, men var inte tillräckligt snabb sen tyckte Embla. För hon tog sin ryggsäck och la de under vagnen, hoppade upp på brädan och skrek: kom nu mamma! Hon blir så stor.
När vi kom till dagis och gick igenom grinden så sa hon: Hemma, hemma dagis. Bättre betyg kan de inte få. Känns så bra att lämna henne där, vet att hon har det så bra och att hon stormtrivs.
 
Idun:
Hon har kommit in nån preiod nu när hon inte sover på nätterna. Det är varmt och klibbigt. Inte kul att vara mamma och vaken halva natten. Igår somnade jag sittande vid matbordet. Jaja, småbarnsförälder har det väl så. Vi har inte haft det innan, så klaga får jag väl kanske inte göra.
Hon har redan blivit 5,5mån, snart ett halvår. Vad tiden går. Hon kan sitta själv, bara man har något skydd runt om henne, men det har hon kunnat göra ett tag nu. Hon ålar sen en tid tillbaka, mest bakåt med det går åt alla håll. Hon försöker ställa sig på alla fyra och börja krypa, men har inte riktigt kommit dit än, men bara en tidsfråga. Sitter i sin gåstol och rör sig bakåt i den. Hon äter ju själv i sängen och babysittern, bara man har en filt under flaskan så det sitter lite fast, Även det har gjort ett bra tag. Hon sitter gärna själv och äter, vill helst inte vara i famnen då. Hon har även en tid tillbaka vänt sig runt och ligger nu bara på mage. 
Så nu har jag nog skrytigt färdigt om min duktiga tjej =)! Men man är ju så stolt över sina barn. 
 
Älskar er massor mina små älsklingar. Även min stora älskling, Och grattis på vår tredje förlovningsdag idag =)!

RSS 2.0