Operation för Embla imorgon!

Vaknade i morse av att Embla kom in med sin kudde och Pippi-dockan. Hon la dem bredvid min kudde och hoppade ner i mitt täcke. Så underbart att få vakna så. 
Vi låg och myste och kramades och pussades. Började prata om vad som ska hända imorgon och jag tror att vi har förberett henne så mycket som det går. Men när vi väl låg där och pratade så kände jag små tårar som ville komma fram. Men jag måste hålla mig stark för min lilla tös, men jag tycker det är jobbigt även om det inte är något stort ingrepp eller så. Det är ju min lilla tös och jag vill inte utsätta henne för något, men detta kommer förhoppningsvis att hjälpa henne. 
 
Kommer att bli en jobbig dag imorgon. Ska bara sitta och vänta medans de opererar och att hon sedan ska vakna till. S ska vara med henne hela tiden och jag vet att det är det bästa för henne. Men jag och Idun kommer att vara i närheten och finnas till om vi behövs. Kommer nog att bli långa timmar.....
 
Vi var med på narkoslek förra veckan och det gick så bra. Hon fick komma till operationsavdelningen Väst och vara med i ett rum och se vad som kommer att hända. De fick en elektrod på magen som det kommer att sätta fast sladdar i. Gul, röd och grön sladd, precis som pippidockan hade på magen i rummet. Det är nog det som hon kommer ihåg mest från rummet, pippidockan, det var så bra att det just var en sån docka. 
Sen fick hon kanylen ,som kommer att sitta på handen, fyll med vatten och fick spruta omkring där inne. Jättekul tyckte hon, spruta på mamma var nog bäst. Fick även andas i narkosslangen, och fick se när "ballongen" som de kallade den, blev större och mindre. 
Efter detta så fick hon ett bamseklistermärke och glass. 
 
Vi har pratat nästan varje dag om detta och vad som ska hända. Så för hennes del kommer det nog att gå så bra så. Har sagt att mamma och pappa finns med henne hela tiden och att vi alltid finns här för henne. Att hon nog kommer att ha ont efteråt, men att det kommer att gå över. 
Värst kommer detta nog vara för en orolig mamma och pappa...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0