Operation för Embla!

I tisdag var vi till centralsjukhuset i Kd för ett besök på ÖNH. Embla har ju snarkat och varit tät när hon sover typ sen hon föddes. Så vi fick en remiss av vår läkare på BVC som ville att de skulle titta på henne.
Läkaren vi kom till var tyvärr inte alls trevlig, och frågade varför vi var där. För vi hade ju inte en remiss, vilket vi faktiskt hade. Jaja, tyvärr kan inte alla vara bra. Men det är den enda och jag har träffat många läkare där, som inte var trevlig. Jaja, otur bara!
Men i alla fall så har hon förstorade halsmandlar bakåt, så det blir kanske en operation längre fram för att ta bort dem. Hon är för liten för det just nu.
Men hon ska operera bort polypen bakom näsan och eventuellet sätta in rör i öronen. Hon har mycket vätska i vänster öra och lite mindre i höger. Så det är 50/50 om hon ska få rör. Det vet vi inte förrän hon kommer ut från operatioen. Min lilla flicka ska sövas och bli operarad, känns inte alls roligt. Jag är inte orolig så, det är ju inte ett stort ingrepp, men ändå.
Och sen får bara den ena föräldern vara med, så S får ta ut föräldraledigt den dagen, så han får vara med. Tror att det blir det bästa för Embla, att ha pappa med sig blir nog bäst. Jag får vänta med Idun i cafeterian.
Kommer bli långa timmar att vänta. Men hon ska ju bli bra på det här och det är det enda som egentligen räknas. Att det hjälper min tös att må bättre. Sen kan vätskan ha påverkat hennes tal, hon hör sämre och pga av det så talar hon inte rent. Så förhoppningsvis kommer även talet att bli bättre.
 
Hon var så duktig inne hos läkaren och gjorde precis som hon skulle.
Så vi åkte till Mariebergsskogen efter och busade i lekplasten bland en meter hög snö.
Sen hade S friluftsdag på jobbet, så han slutade tidigt och kom till oss till lunch. Då åt vi lunch på max och Embla satt nog kvar en halvtimme och åt på sina pommes och nuggets. Fick inte röra dem, de var Emblas.
Efteråt åkte vi till leksaksaffären och hon fick välja delar till sitt tåg. Hon valde ett tåg där det var gubbar med som man kan plocka i och ur och även ett tåg med släp för en ko och häst.
Vi kom hem, sen plockade hon fram det och lekte med det tills hon skulle sova.
Så igår hade jag gjort iordning en tågbana till henne när hon kom hem från dagis. Gissa om hon var överlycklig min lilla tjej!
 
   
                           
 
 
 

Syskonmys!

Dagarana rullar på här i ruskigt fort fart, hinner knappt med. Nu är redan Idun 7veckor och hon blir bara större och större för varje dag. Måste ta vara på alla mystillfällen man får, och då med dem båda.
Embla älskar att krama och pussa på sin lillasyster och vill gärna ha henne i famnen.
 
 
 
Kom tillbaka till soffan en kväll och såg mina godingar såhär. De båda hade det mycket gott och mysigt. Idun sov och pappa använde hennes rumpa till bord. Så Embla var en bookholder och Idun ett bord. Ok, så kan man också använda sina barn =)!
 
 
Vad man tänker lika ibland. Jag får ju som sagt mina pussar av S på torsdagar, och även så denna torsdag.
Inatt låg jag och tänkte på att jag kanske kommer att få en puss skottad på framsidan och det var precis den pussen jag fick imorse. Ja, det är lite läskigt att man tänker och är så lika.
 
 

Mysdag!

I helgen fick vi finbesök i form av min lillebror och hans sambo. Jättekul att ses igen och att det blir oftare nu.
Men att en lillebror fortfarande kan reta gallfeber på en efter 27år, det är bra jobbat det. Men jag älskar honom, men ibland vill jag bara gräva ner honom i en grop.....skämt åsido, men ni förstår.....
De var i Tanzania över jul och nyår, och hade nu med julklappar till barnen. De var överlyckliga, fick ju öppna ket (paket enligt Embla). Och hon älskar att öppna paket.
Hon fick en docka och ett örngott, jättefint och hon visade upp dem så stolt för mormor och morfar.
Idun fick en giraff som hon gärna ligger håller om. Tack igen för dessa fina presenter.
 
 
Idag har jag och Idun en mammadotterdag. Kul att bara kunna vara med henne och mysa. Vi ska iförsig till BVC för ett läkarbesök om en stund på vårdcentralen. Så jag tyckte det var roligare för Embla att vara hos farmor och farfar än att hon ska behöva följa med dit. Har ingen bil heller, så det är ju enklare såhär....
Så vi passar på att mysa för fullt här hemma nu...
 
 
Igår kväll så hittade vi Embla sittande framför lillasyster och läste en bok för henne. Kan man bli sötare. Hon älskar sin lillasyster så mycket. Ska pussa och krama på henne hela tiden.
Jag och Idun hämtade henne på dagis igår och det var inte mig hon hade längtat efter. Jag fick iförsig en kram, men sen skrek hon bebis och sprang dit och pussade och kramade tills jag fick dra bort henne därifrån. Vilket är jättekul att hon älskar henne så mycket.
 
 

Snön faller ner!

Vi har haft en bra vinter tycker jag, varm och skön. Var mycket skönt att vara gravid och ha plusgrader hela december. Det var snöström i 3dagar och då låg vi inne på BB, sen försvann den och det vara varmt igen.
Nu har däremot vintern kommit, inte för att det är jättekallt, men det är så mycket snö ute. Det har snöat i 2dagar nu och det ger sig inte. Hörde av vår granne att det ska snö i 3dagar till. Vill inte veta hur det kommer att se ut om det är sant.
Har varit ute 3ggr redan och klockan är bara 15. Det syns inte ens att jag har varit ute nån gång. Tur att man har hjälp ibland, blir lite roligare när man är flera som hjälps åt.
 
Embla fick en snowracer av farmor och farfar i julklapp, och nu äntligen har hon fått prova den.
Hon var så glad när hon åkte i backen med pappa men hon vågade även åka själv. Så stolt när hon kom ner, lyste i hennes ögon och jag var så stolt över henne. Att hon vågar göra det själv utan några som helt problem.
 
Jag tycker att snön kan stanna ett litet tag, nu när den ändå har kommit, men måste det vara så mycket av den?
 Det kan ge sig nu.
Snart syns inte ens vår mur som vi har på baksidan, den är väl en halvmeter hög eller något sånt.
 
 
 
 
 
 

Varierade dagar!

Jag är så dåligt på att uppdatera här, ska försöka bli bättre. Men dagarna går så fort och även om jag inte gör något så hinner jag inte med något. Konstigt, men mycket sant.
 
Men att mysa med min nya lilla älskling är värt att det inte blir något gjort. Hon är så fin och världens goaste lilla tjej. 
Tiden går så fort och hon växer så snabbt, fast hon bara är 6veckor idag så känns det som hon alltid har funnits hos oss.
   
 
Även min andra tjej, världens goaste stora tjej, växer så det knakar. Hon har blivit så stor, vart har min lilla tjej tagit vägen?!
 
Nu är ju inte alla dagar så här dagar, när mamma får kramar och pussar när hon vill och inte vill ha dem. Det finns de dagar som inte är lika roliga som denna var, när lilla ska bli stor och ska göra allt själv. Hon har ju blivit mer trotsig sen lillasyster kom, vilket är helt självklart och jag förstår precis. Hon har ju alltid varit själv och fått all vår uppmärksamhet själv och nu får hon kämpa lite för dem. Vilket kan vara bra iförsig...
Men det är inte lika kul när hon får sina utbrott, för humör det har min tjej....
 
Dessa dagar uppskattar jag min älsklings pussar extra mycket. Jag får fortfarande mina pussar lite då och då.
Den här sitter på vårt köksfönster och fick sitta uppe några dagar så jag fick extra energi av den. Älskar mina pussar, tack älskling!

Nya utmaningar!

Det märks här hemma att vi är småbarnsföräldrar igen och att Embla har fått ett syskon.
Hon kräver mer uppmärksamhet hela tiden och blir heltokig om hon inte får göra som hon vill. Inte för att det är nåt konstigt med det, såklart att hon beter sig så här, hon har ju alltid fått all vår uppmärksamhet själv och nu kommer någon annan och tar en del av den. Såklart att hon blir irriterad, det hade jag med blivit.
Men det är svårt att hantera och veta hur man ska göra för att båda ska ha det så bra det bara kan bli.
Embla vill ju tom sitta på mitt bröst när Idun äter, för att hon ska vara där istället för bebisen. Det är ju henne mamma och det har ju hon ju helt rätt i. Hon förstår ju inte, eller så gör hon det, att nu har mamma två älsklingar som jag älskar precis lika mycket.
 
Nu är det ju nytt år och jag hoppas att detta året blir lika bra som förra. Jag har allt jag önskat mig, en helt perfekt familj, i alla fall för det mesta =)! Visst, alla är inte perfekta och minst jag själv, jag har allt mina stunder jag med. Ibland blir man mörkrädd för sig själv. Men det är ju tröttheten och att anpassa sig så det ska bli det bästa som inte alltid går att hantera så som man vill. Jag har inte världens bästa tålamod, men vem har det?. Det går bara att försöka och inte går det inte på det ena sättet får man hitta andra sätt. Det är bara att man ska komma dit med.
Förlåt min älsklingar för att jag inte alltid är på topp och inte alltid är världens gladaste och piggaste mamma som ni egentligen förtjänar. Men det som alltid finns där är min kärlek till er. Jag älskar er över allt och jag skulle göra precis vad som helt för er. Det hoppas jag att ni alltid kommer att veta och ha med er.
 
 
 
Nu har ju S varit hemma nästan hela dec och börjar inte förrän nästa vecka igen, vilket har och är jätteskönt. Vi försöker hitta på lite av varje för att komma hemifrån och se lite annat med.
igår var vi in till Kd museum för att leka lite. De har alltid en barnavdelning för lek och även resten är barnvänligt. Var så kul att se Embla gå omkring och trycka på att man fick och göra alla tester som fanns. Efter själva museet så kom barnavdelningen med lego, klossar, bygga bilar och broar och massa annat med. Där fastnade vi en bra stund, inte bara för Emblas skull utan även min stora älskling trivdes mycket bra där.
Vet inte vem som trivdes bäst bland legot, eller? Kan det vara det stora barnet??
 

RSS 2.0