Glad Påsk!

Imorse vaknade Embla och kom in till oss. Innan vi hann säga något så hittade hon sin första ledtråd på sin skattkarta, så det var bara att hoppa upp ur sängen och sätta fart. 
Inatt hade tydligen påskharen varit här och lämnat en skattkarta till henne.
En bild av en del av vårt hus. Så var det markerat i vilken ordning hon skulle gå och vad hon skulle hitta vid varje ställe. Det första var en etta, det andra en två osv. fram till femte, där låg en bild på vart påskharen hade gömt hennes påskägg. 
  
 
Och i påskäggen hade haren lagt en uppsättning av Pippe på de sju haven =)! 
 
Påsharen hade inte glömt Idun, för i hennes gym låg ett påskägg och en lapp. 
 
Satte upp den i gymet direkt och hon började dra och slå runt den med en gång. Så det var nog oxå uppskattad present av haren =)
 

Iduns namngivelse

Vi hade namngivelse för Idun söndagen den 30mars. Jättefin och solig dag. Barnen sprang ute i t-shirt och lekte och hade kul ihop. Var en sån bra dag och tack alla som kom och firade detta med oss.
Började ceremonin med en låten "Circle of life" med Elton John, spelade upp den från filmen lejonkungen på datorn. Tyckte det passade bra när vi hade djurtema. 
Sen höll både S och jag tal och berättade varför vi valt hennes namn och vad vi hade valt för namn till henne. 
Spelade därefter en till låt: Välkommen till jorden med Lotta Ahlin. 
Berättade vilka vi valt till faddrar: min syster J och min svägerska L. De höll varsitt tal och vi tackar så mycket för det. Var så fint och båda talen kommer att sättas upp bredvid Emblas faddrars tal.
Sedan höll vi själva namnceremonin. Hade tänkt att Embla skulle hjälpa till, men hon somnade på sin stol bredvid farfar. Inte hennes grej att vara med på sådana här saker. Hon somnade ju under vårt bröllop med. 
Därefter så kom kusinerna upp och sjöng Blinka lilla stjärna för Idun. 
 
Under fikat fick alla barnen måla på hennes tavla, såklart att de ska ha varsin namngivelstavla. Den blev jättebra, så tacka alla barn för det. 
Vi valde även ut vilka som vann i målartävlingen. Alla fick med sin inbjudan en bild de skulle måla och fylla i vad eller vart djuren var. Farfar kom tvåa och de tålde han inte, så senare på kvällen ringde han och ville ha tröstpris. Så det ska han väl få då =)!
 
Tack för alla presenter, de var helt underbara. Och kul att vi inte fick en enda likadan sak och inget vi redan hade innan. 
 
Temat var ju djur och då var barnen oxå klädda till djur. Idun var en giraff och Embla en tiger.
  
 
Fikat: Idun är född i ormens tecken i det kinesiska tecknen. Förra året var ett vattenår, första ormen på 60år som blev en vattenorm. Ormen hör annars till elden. Kul att vara lite speciell. 
  
 
Ceremonifatet: 
Vi viger dig i luft, för tanke och minne. (blad)
Vi viger dig i eld, för glöd och livslust (ljus)
Vi viger dig i jord, för hälsa och verkligehetsförankring (jord)
Vi viger dig i vatten, för fantasi och kärlek (vatten)
 
Embla hjälpte till med dekorationen på borden. Hon hade målat alla djuren, hälften för hand och andra hälften på datorn. 

Idun

Vår lilla tjej blir bara större och större. Förstår inte vart tiden tar vägen. Hon är redan över 4mån och har levt en tredjedel av sitt första år. Hon kan vända sig från mage till rygg. Greppar tag i leksaker och leker i sitt gym. Hon tar sig runt på ryggen på mattan. Hon ler och skrattar.
 
 
Ute i vagnen har jag det gött och vamt.
 
Har testat gröt för första gången. Första morgonen var inte så bra. Tänkte inte på att hon borde nog har ätit något en stund innan vi testade, så det var mest bara grin då. Men nästa morgon gick det bättre. Bra att morsan tänker till ibland. Inte lätt att prova nya saker på tom mage. Så det var rätt smaskigt, en del kom in men mycket kom ut igen. 
   
 
När pappa måste jobba och jag är vaken får man ta till det som går. Men hon trivdes rätt bra där. 
 
Kom på att man kan använda amningskuden till annat är bara amma. Slutade amma henne för 2mån sen ungefär. Allt blev så mycket lättare av det. Men kudden är bra att ha som stöd när hon ska sitta i soffan. Lite för liten än för mattan, men den följer nog med ner den oxå senare.
 

Embla

Nu äntligen kommer det lite uppdatering på vad vi har hittat på den sista tiden.
Embla har blivit så stor sen Idun föddes. Hon är en helt annan tjej. Det har hänt så mycket och hon har utvecklats så mycket. Det är så roligt att se att allt går så fort fram. Hennes tal är mycket bättre och det går bara framåt. Hon kan räkna till 10 och säga alla färger och vad alla djuren säger och allt sånt. Detta kunde hon inte för ca2mån sedan. Hon kan säga sitt hela namn. Är på väg att bli blöjfri, kommer troligtvis att vara det efter denna sommaren. Hon säger ibland till när hon behöver gå på toaletten och vissa dagar är hon torr i blöjan. Men hon har bara använt trosor hemma så länge, är så kallt ute fortfarande. Inte kul om, eller när det händer en olycka. För det gör det ofta, men hon vill ändå ha trosor. Så stor min lilla tjej.
 
Det är ju inte svårt att se vem hennes favorit är. Vem sover med fötterna på kudden, fast åt andra hållet?
 
Hennes första teckning av sig själv =)
 
Just nu har vi en stor grushög på tomten, meningen att den ska vara till fortsättningen på vår därnering. Den är omtyckt och hon sitter och leker i den ofta. Så vi får väl ta och bygga en sandlåda till henne när tomten är klar.
 
Hon har målat huvudfotingar ute med pappa.
 
Jag trodde aldrig att det skulle gå så bra mellan dem, men Embla tar hand om sin lillasyster så himla bra. Är hon ledsen springer hon till henne med nappen och leksaker. Hon frågar alltid vart bebis är och varje morgon ska hon väcka henne. Varje kväll ska hon få en godnattkram och puss. Det värmer i mammas hjärta av att se dem tillsammans. 
 
Sitter nere i källaren och läser för lillsyrran.

RSS 2.0