Så olika graviditeter!

Att två graviditeter kan vara så olika, jag visste ju detta innan, men det är en helt annan sak när man väl är där. När vi väntade Embla var det helt annorlunda, jag orkade så mycket mer och kände inte av förvärkar eller sammandragningar. Kunde vara ute och röra på mig och kände nästan inte av det. Men den här gången, jag vet inte var all min ork har försvunnit, skulle gärna vilja hitta den i ett hörn och ta tillbaka den...
Visst, man får inte samma sömn som med första och man kan inte göra precis som man vill som då.
Och Embla la sig ju aldrig till rätta, så det kan ju vara det också, att jag orkade mer.
Nu kommer jag ju knappt upp ur sängen, soffan eller golvet. Allt går ju och jag är ju ganska envis av mig.
Tycker det känner mer när jag sitter ner och ska ställa mig upp, än när jag redan är uppe och rör lite mer på mig.
Men då blir jag trött i fogarna istället, så jag vet inte vad som är bäst att göra.
Men den är bebisen är mycket mer rörlig än vad Embla var, känner av den nästan hela tiden. Sparkar och rullar runt om den kan göra det. Det känns så i alla fall. Kan ju hoppas på en liten bebis, även om magen är hur stor som helst. Känner mig som en uppblåst badboll, men det är bara över magen jag har gått upp. Precis som med Embla.
men då gick jag ju upp efter. Det ska jag inte göra den här gången, utan det blir träning så fort jag kan i vår sen.
Blir ju bara svårare och svårare att gå ner ju mer man går upp så. Ganska självklart.
Men jag ska allt njuta av den här graviditeten, det är ju den sista för oss. Nej, jag ska inte ha fler barn, det räcker med två små mirakel. Även om bebisar är det goaste som finns, så ska man ha tid för de man har och kunna ge dem vad de behöver.
 
Har gått hela 33veckor idag och det börjar närma sig slutet. Det har gått så fort, för fort vissa stunder och vissa känns det som det står stilla. Men jag längtar allt till vår lilla bebis kommer, men lika mycket vill jag att det ska vara kvar. Visst, de här sista veckorna är jobbiga samtidigt som de är underbara. Kan man inte ha kvar kakan och samtidigt äta upp den?
 
Tänkte att vi skulle ut och åka tåg till Arvika idag, men det regnar och är kallt ute. Är inte sugen på att gå ut i detta vädret. Sen åker jag och Embla till Sthlm imorgon och hälsar på mormor, morfar, min lillebror och hans sambo. Ska bli jätteroligt, så jag tror att vi sparar energin för de kommande dagarna istället.
Får bli en mysdag hemma idag tills pappa kommer hem och busar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0