Vattkoppor

Det är så synd om Embla nu. Började ju med vattkoppar i onsdags natt och hon får nog bara mer och mer tror jag. Och det är ju lika mycket i kroppen som utanpå. Tycker så synd om henne. Hon varken äter eller sover bra. Får sova någon eller två tre timmar i stäck, sen bara skriker hon och rullar runt. Vi får knappt röra i henne ibland, men hon ska ändå vara nära. Det kliar så mycket på henne och det syns att hon lider med det.
Vi försöker att smörja henne med kylbalsam, potatismjöl och zinkpasta. Sen tar vi duschar emellanåt med.
Inatt blev det dusch och sen fick vi sätta oss i soffan och se på tv och äta majskrokar innan hon till slut somnade om igen. Blir så ledsen av att se henne må så här, men det är ju bättre sägs det att få vattkoppar när de är små. Men ändå, jag kan ju inte förklara för henne att det kommer att gå över. Kan bara krama om henne och säga att jag alltid finns här och älskar henne.
Får så dåligt samvete över att jag måste sova och jobba och inte kan vara hemme med henne. Men hon har ju pappa hemma hos sig och jag vet att det går galant. Men bara känslan att inte kunna vara där är jättejobbig. Men efter idag är jag ledig i tre dagar och då ska jag allt vara hos henne.
Älskar dig tösen mig och jag finns alltid här för dig, även om jag inte alltid är hos dig.

Vattkoppor

Vaknade inatt av att Embla inte ville sova, det började runt tre-tiden. Gick fram och tillbaka och gav henne nappen. Vid halv fem ungefär tog jag upp henne och skulle byta blöja. Upptäckte då att hon fått vattkoppor. Stackars lilla tjej. Men det är inte så mycket än och vi får hoppas att det inte kommer så mycket mer. Men det är ju så typiskt, för idag skulle de fotas på dagis. Hennes första skolfoto och hon får inte vara med =(! Det kunde väl ha kommit imorgon istället. Eller efter lunch idag. Jaja, nu är det som det är och hon får självklat vara hemma istället. Så nu försöker vi få henne att sova lite till.
En tröttare mamma får istället va vaken för att om en stund åka till jobbet och jobba till sent i kväll. Vad gör man inte för sina sjuka barn?!

Mysmåndag

Idag har jag och Embla haft en mysdag hemma. Måste ha såna dagar ibland.
Hon hade på sig sitt nya linne idag, eller iallafall nytt för oss. Det var så fina kläder vi fick igår att det var svårt att välja vad vi skulle ta av allt.
Jag provade att fläta hennes lugg idag och det gick bra. Den fick sitta ändå tills jag tog ur det själv innan duschen. Så även pappa fick se den.
 
 
 
Så fort kameran kommer fram så ska hon spexa och det är alltid lika kul att se henne.
Hon har även börjat få fyra tänder till. Kan vara mer men man stoppar ju in fingrarna på egen risk i hennes mun, så helt säker är jag inte. Ville inte utmana ödet där för ett tag.
 
 
Har börjat stick igen nu. Det kommer och går lite det där. Men nu kände jag för att starta igen.
Denna gång blev det en halsduk. För att namnge den inför dagis, så sydde jag in hennes namn med samma färg som i stickningen längs ner. Tyckte nog att den blev helt ok.
Nu har jag börjat på en illrosa lurvig kjol. Ska bli kul att se hur den kommer att bli till slut.
 

Det senaste...

Embla har börjat klättar på allt nu. Det spelar ingen roll vad det är, bara det går att klättra så är hon nöjd.
Tyvärr gör inte alltid alla möbler som hon vill och då kan det göra lite ont.
Men inte är hon rädd för det, utan hoppar bara upp igen och fortsätter.
 
 
Hon har även börjat, eller det har väl hållit på ett tag, men att plocka i och ur saker. Om och om och om igen....hon tröttnar aldrig.
Den hon älskar att plocka med är hennes necessär som alla hennes hårsaker ligger i. Där kan hon sitta länge.
 
 
 
Det hon har börjat med nu är att ta på sig sina gummistövlar och går runt här hemma. Hon kan sätta på sig dem själv, sen behöver hon lite hjälp att ställa sig upp. Men sen går det rakt fram och fort går det.
Idag speglade hon sig och tyckte om det hon såg. Jag förstår henne verkligen =)!
Det var någon dag sen som hon hade på sig pyjamas, satte på sig skorna och kom med jackan. Då var hon klar för att gå ut, tyckte hon iallafall. Men mamma tyckte inte rikigt lika som Embla då. Kan säga att hon inte blev glad då.
 
 
Idag fick vi även en hel pappåse med kläder och leksaker av C. Eller egentligen hennes dotter. Vi tackar så oerhört mycket för detta, det är otroligt snällt av er att ge detta till oss.
 
Frågade även Embla idag igen om hon ville ha en lillasyster och hon bara tittade på mig. Sen en lillebror och hon gjorde samma titt igen. Sen frågade jag om hon ville ha syskon och hon tittade på mig och sa nej. Sen var det inget mer med det. Hon har sagt sitt med andra ord. Får se om mamma och pappa får bestämma, eller om Embla får bestämma. Det får framtiden avgöra....

Söndags spa-dag!!

Vad tiden går fort och vad vår lilla tjej blir stor. Vart tog min lilla bebis vägen?
Men nu har jag istället världens bästa och finaste tjej.
Idag hade vi vår första spa-dag ihop och det kommer bara att bli fler och fler.
Hon verka tycka om det lika mycket som hennes mor gör.
Började med att vi tog ett bubbelbad med pappa hemma hos farmor och farfar.
De är bortresta, så då passade vi på att bada. Det var förresten en order från farmor.
Mycket mysigt och hon älskar verkligen vatten.
Åkte hem för en eftermiddagslur, måste ju sova för att bevara den skönhet hon besitter.
På kvällen blev det en dusch, inte lätt att hålla sig ren när man busar hela dagen lång.
En massa mat fastnar även den lite här och där. Förstår inte varför, men ibland bara hoppar maten runt och landar lite här och där. Embla sitter och tittar och förstår nog inte hon heller hur det kunde hända =)!
Så det blev som sagt en dusch och håret kunde vi ju inte hoppa över. Så vi bestlutade oss där för att göra det lilla extra en söndag som denna, det blev en hårinpackning för oss båda.
Inte nog med det utan efter duschen blev det gloss-droppar i håret för att få det att skina fint,
Nagalar på både händer och fötter blev tillfixade.
Sen var det dags för skönhetssömnen igen och nu sussar hon så gott i sin säng.
 
Men alla dagar ser inte ut så här, men hon är lika vacker som en dag för det.
Älskar dig massor min lilla underbara tös.

RSS 2.0