Älskar dig igår, idag och alla dagar som kommer...

På sista tiden har det hänt så mycket med Emblas utveckling. Hon är verkligen ingen bebis längre min lilla tös. Hon har blivit så stor. Hela 10 månader har hon hunnit bli.
Det har kommit upp två nya tänder, så nu har hon fyra nere och två uppe. Hon biter på allt och stoppar allt i munnen. Men det är ju hennes sätt att känna och förstå vad saker och ting är. Fast vissa saker är inte lika ok att äta på som andra. Blomjorden vill jag gärna bara ha för mina växter här hemma.
Pappa vill även ha gräsmattan för sig själv, men en liten Embla tycker det är kul att äta gräset, men är inte lika förtjust i att gå i det barfota. Hon ryggar tillbaka och går gärna inte på det.
Hon ställer sig upp från sittande, men det har hon gjort ett tag nu. Hon kan huka sig och hålla i en leksak samtidigt för att sedan ställa sig upp igen. Duktig tjej =)!

Hon ställer sig även upp i sin matstol och är görnöjd, inte lika kul tycker mamma och pappa dock. Försöker att sätta henne ner igen och säger att när man äter så sitter man på rumpan. Men det går lika snabbt ner som upp igen. Så man får snabba sig att ge henne mat innan hon startar att ställa sig upp. Då är det kört sen....

Hon drar ut alla dvd-filmer vi har, även de som står högt upp. Trodde aldrig att hon kunde få ut dem, men hon klarar visst det mesta. Öppna köksluckor är oxå kul. Men diskmaskinen är nog roligast. Så fort den öppnas kommer hon snabbt och ska gärna krypa upp den och ställa sig där.

Får hon inte som hon vill så blir hon en spagetti, helt hal och ålar sig ur famnen. Sen lägger hon sig ner och skriker till och låtsasgrinar lite. Hon har allt temprament den tösen. Sen tittar hon på en och har blicken; varför gör du så mot mig. Det händer ett antal gånger per dag detta nu.

Hon älskar att äta på papper och alla dess sorter. Så länge det är papper går det bra. Så då blir hon en spagetti när man plockar bort det.

Hon vet vad hon får göra och inte göra. Hon är smart Embla. Så nu gör hon så här: hon tittar på oss innan hon ska göra något som vet att hon inte får. Om vi tittar på henne så gör hon det hon vill fort. Tittar vi inte så sitter hon allt ett tag innan vi hittar henne. Och blir görsur när vi plockar bort henne.

Hon står hellre än sitter nu. Det är bara en tidsfråga innan hon går tror jag.

Hon har börjat att dra runt på sina böcker och tittar i dem. Visst, äta på dem är nog fortfarande det bästa, men man ser att hon börjar intressera sig för den.

Hon kan säga Hej helt rent och vinka. Även så kommer det ma ma ma och pa pa pa. Så det är på gång det med.

Tänk vad fort tiden har gått fort och vår lilla tös blir bara större och större.
Du är och kommer alltid att vara det bästa vi har. Älskar dig igår, idag och alla dagar som kommer
.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0