Älskar dig igår, idag och alla dagar som kommer...

På sista tiden har det hänt så mycket med Emblas utveckling. Hon är verkligen ingen bebis längre min lilla tös. Hon har blivit så stor. Hela 10 månader har hon hunnit bli.
Det har kommit upp två nya tänder, så nu har hon fyra nere och två uppe. Hon biter på allt och stoppar allt i munnen. Men det är ju hennes sätt att känna och förstå vad saker och ting är. Fast vissa saker är inte lika ok att äta på som andra. Blomjorden vill jag gärna bara ha för mina växter här hemma.
Pappa vill även ha gräsmattan för sig själv, men en liten Embla tycker det är kul att äta gräset, men är inte lika förtjust i att gå i det barfota. Hon ryggar tillbaka och går gärna inte på det.
Hon ställer sig upp från sittande, men det har hon gjort ett tag nu. Hon kan huka sig och hålla i en leksak samtidigt för att sedan ställa sig upp igen. Duktig tjej =)!

Hon ställer sig även upp i sin matstol och är görnöjd, inte lika kul tycker mamma och pappa dock. Försöker att sätta henne ner igen och säger att när man äter så sitter man på rumpan. Men det går lika snabbt ner som upp igen. Så man får snabba sig att ge henne mat innan hon startar att ställa sig upp. Då är det kört sen....

Hon drar ut alla dvd-filmer vi har, även de som står högt upp. Trodde aldrig att hon kunde få ut dem, men hon klarar visst det mesta. Öppna köksluckor är oxå kul. Men diskmaskinen är nog roligast. Så fort den öppnas kommer hon snabbt och ska gärna krypa upp den och ställa sig där.

Får hon inte som hon vill så blir hon en spagetti, helt hal och ålar sig ur famnen. Sen lägger hon sig ner och skriker till och låtsasgrinar lite. Hon har allt temprament den tösen. Sen tittar hon på en och har blicken; varför gör du så mot mig. Det händer ett antal gånger per dag detta nu.

Hon älskar att äta på papper och alla dess sorter. Så länge det är papper går det bra. Så då blir hon en spagetti när man plockar bort det.

Hon vet vad hon får göra och inte göra. Hon är smart Embla. Så nu gör hon så här: hon tittar på oss innan hon ska göra något som vet att hon inte får. Om vi tittar på henne så gör hon det hon vill fort. Tittar vi inte så sitter hon allt ett tag innan vi hittar henne. Och blir görsur när vi plockar bort henne.

Hon står hellre än sitter nu. Det är bara en tidsfråga innan hon går tror jag.

Hon har börjat att dra runt på sina böcker och tittar i dem. Visst, äta på dem är nog fortfarande det bästa, men man ser att hon börjar intressera sig för den.

Hon kan säga Hej helt rent och vinka. Även så kommer det ma ma ma och pa pa pa. Så det är på gång det med.

Tänk vad fort tiden har gått fort och vår lilla tös blir bara större och större.
Du är och kommer alltid att vara det bästa vi har. Älskar dig igår, idag och alla dagar som kommer
.


Supervecka med Mors Dag som avslut

Förra veckan var helt underbar, så jag har inte velat vara inne och skriva då. Har varit sol och en temperatur på ca 27grader. I vår solvägg har det varit runt 45grader. Så det har inte hänt så mycket här hemma, utan vi har mest försökt att vara ute så mycket som möjligt.

Men i fredags jobbade jag och S var hemma med Embla. Då fick han för sig att de skulle åka och köpa en pool till henne. Och en pool fick hon allt, en prinsesspool med skydd. Så söt så. Embla bara älskar att vara i vatten och plaska. Den är inte stor, men S skulle allt ner i den tydligen oxå. Han påstår att Embla inte ville bada själv, men jag vet inte jag. Skulle allt ha velat sett dem båda i den lilla plaskdammen.

Fick en bild på Embla igår när hon badade med farfar. Vet inte om det var Embla eller farfar som var mest sugen på att bada. Men hon ser allt himla nöjd ut.

 

Hon hade även fått en sak till av sin pappa. Hon älskar ju bollar och bita i dem och slänga iväg och allt. Så hon hade fått bollhavsbollar, 100st i rött, rosa och lila. Kan säga att det kommer att vara bollar överallt. Men nöjd var hon allt lillan när hon visade upp sina nya bollar för mamma.Igår var det Mors Dag och detta firade S och Embla genom att ge mamma ett spel.
Jag sa att jag önskade mig en puss av Embla och detta tog S ordagrant. Men det är världens finaste present.
De tog fingerfärg och gjorde hand- och fotavtryck på ett papper. Efter det gjorde S ett spel av detta och det gick ut på att komma i mål där en puss av Embla väntade. Jag bara älskar mitt nya spel =)!Igår kväll firade vi mors dag hos P och L där även självklart farmor och farfar var med. Det erbjöds italinskinspirerad mat och till efterrätt var det både chokladpudding och rabarberpaj.
Tack alla för en supertrevlig kväll.


Valborg och dagarna nu

Har ju missat att skriva om valborg. Vi cyklade ner till fryken för att fira in våren. Innan de tände majbransan hade vi en picknik med kusinerna. Såg även när kören sjöng och flickorna drillade till dem. Sedan tändes elden och Embla var fascinerad över detta. Tyvärr blev klockan rätt mycket och de små blev trötta. Så vi cyklade hemmåt igen.

   
 


I torsdags sa Embla Hej. Jag hörde det för första gången igår, men enligt Neo, hennes kusin, har hon sagt det i några dagar. Så jag vet inte riktigt där. Men säga Hej kan hon iallfall göra.
Idag stod det mycket mys med pappa på schemat. Det är bland det bästa vi vet.

På eftermiddagen var det dags för barnkalas. Kusinerna fyller två och fyra år. Så vi var över hos dem och firade med paket och tårta. Embla var nog hos alla och myste. Fick även tårta instoppad i munnen här och där. Ett bra kalas tyckte Embla =)!


Igår, lördag, blev Embla 10 månader.

Åkte vi in till Karlstad för att utföra lite ärenden.
Har nu beställt våra vigselringar, de är så fina. Vi gör inte riktigt som alla andra, men varför ska man göra det. Vi kommer att ha varsin vigselring och ingen förlovningsring. Utan denna ring får symbolisera båda två. För oss passar det utmärkt att göra så.
Stefan fick även tag i skor, så nu är nog våra kläder klara. Lite att fixa här och där bara.
Tog även en lunch på stan, Pitchers hamburgare blev det. Även Embla mumsade för fullt.
Avslutade stan med att gå på vernissage på museet.
Åkte tillbaka hemåt och hälsade på hos farmor och farfar. Där blev det som vanligt en kopp kaffe.


Idag är en sån dag som det händer mycket på.
Embla ställde sig upp från sittande till stående helt själv idag.
Pappa fyller år, grattis än en gång.
Det är vår förlovningsdag, nu har vi varit förlovade i ett år. För ett år så gick vi in i vår gemensamma hus för första gången och där och då friade Stefan. Jag sa självklart ja, och därav bröllop om sex veckor. Vi firar med god mat och en myskväll.
Det är även sista dagen att osa till vårt bröllop, så vi har nu börjat med bordsplaceringen. Men som vanligt har inte riktigt alla svarat än, så vi kan inte riktigt göra den.

Syns det att det är far och dotter?! =)!! De var så otroligt goa där de gick på en promenad.

 

 


Spanien och Nerja

Nu har vi kommit tillbaka hem igen, eller vi kom i onsdags kväll. Jag och Embla har varit i Spanien med syrran och hennes två barn, mamma och pappa. Vi åkte söndagen den 1maj och var borta i 10dagar. Flygresan gick jättebra både hem och dit. Har en mycket duktig tjej som inte sa alls mycket på hela tiden när vi flög. Inte ens upp eller ner.
Vädret har varit jättebra, soligt och varmt. Varje dag tog vi en promenad för att sedan gå ner till stranden. Kvällen avslutades oftast bara hemma, men någon dag var vi även ute på en kvällstur runt stan.Både jag och Embla har badat i havet, var rätt kallt men solen gjorde att det var ok ändå. Embla har allt lekt och ätit sand. Mycket mumsigt! Hon kröp även ner mot vattnet, även om vågorna kom och sköljde vatten över henne. Så nu vet vi vad vi har att vänta till sommaren.

   

   

Sista dagen var det karneval, hela byn klädde upp sig och gick parad genom staden. För att hedra deras stora fest var även lilltjejerna klädde i deras flamencoklänning, röd och vit. De charmade allt och alla. Var så söta i vagnarna när de satt och hoppade till musiken som spelade.

         

Vår lilla tjej har som vanligt inte riktigt förstått att man ska sova på kudden. Nu provade hon hur det var att vara Pippi Långstrump och sova med fötterna på kudden. Hon snarkade allt så gott, så det var säkert hur bra som helst.Lite bilder på stränderna runt Nerja. 

         

Saknaden av pappa var däremot inte lika rolig. Både jag och Embla saknade pappa oerhört mycket hela tiden. Hade han varit där hade vi gärna stannat mycket längre. 


Åktur med pappa

Idag var det första maj och nu är våren eller försommaren här. Dagen har bjudit på solsken hela dagen och vi har passat på att vara ute mesta delen av tiden. S och P blev så sugna på att åka cross eller vad de nu heter, så de beslöt sig för att åka ut lite. Men innan det var dags för lek, fick Embla åka med pappa en sväng. Vi spände fast babyselen på S och satte Embla i den. Det var på håret att det gick. Men det gick hur bra som helst. Hon var överlycklig och efter åkturen log hon med hela kroppen. Var så fascinerad över denna sak. Så det lär bli fler åkturer med pappa.

   

Ikväll fick jag faktiskt ta fram grillen och grilla årets första middag. Det var tom S som ville ha grillad mat och han tyckte det var gott. Det var tur, för nu kanske jag kan få mer grillad mat utan att behöva gå över till P och L. Inte för att det inte är mysigt, men nu kan jag även få det hemma =)! Jag gillart....


RSS 2.0