Öroninflammation....

Vad trött man blir på sjukvården ibland. Nu visade det sig igår att Embla visst hade öroninflammation, precis som jag trodde att det var. Men på vårdcentralen sa de att det inte kunde vara det för ungefär 2 veckor sedan. Inte så konstigt att hon skrek så hela söndagen och måndagen. Örat började ju rinna på onsdag, så det sprack väl på tisdag natt. Som tur är har hon inte haft ont av det. Men nu har hon äntligen fått penicillin iallafall, ska ge henne det i 5 dagar. Är det inte bättre efter så får en öronläkare titta på henne. Men jag tycker redan att det är bättre. Hon är så duktigt min lilla tös. Tycker så synd om henne. Blir så arg bara att de inte har bättre koll. Sen blir jag sur på mig själv att jag inte stod på mig heller, men jag litar ju på vad de säger. Men det kan man tydligen inte göra, måste gå på sin magkänsla och ställa på lite mer. Så nått har vi ju lärt oss av detta.

Sen har vi detta med barnförsäkringen oxå. Hur svårt ska det vara. Hon har inga höftproblem och det har redan många läkare sagt. Men försäkringsbolaget hade väldigt svårt att hitta undersökningen och på sjukhuset fick de svaret att hon inte fanns med. Jag ringde ett samtal och det tog ca:3min att få fram den och få dem att skicka hem det till oss. Det är helt otroligt.

Men men, allt är värd att göra för min lilla tös. Skulle göra allt för dig Embla, och det kommer jag att göra oxå.
Du är mitt allt, eller du är vårt allt. Vi älskar dig så otroligt mkt. Du är det bästa som hänt oss, förutom att vi har hittat varandra. Jag är så lycklig med min lilla familj.


Frisk igen...

Nu är lillan frisk igen, så skönt att ha henne tillbaka till sitt rätta jag igen. Saknade dig när du var sjuk, inte roligt att ha ett sjukt barn. Skulle göra vad som helst för att ta hennes sjukdom istället för henne.
Hon är så liten och det var så synd om henne. Men man kan inte göra annat än att bara finnas för henne och ta hand om henne.
Men nu är hon frisk igen. Det är bara ögat som rinner lite ner i örat, så vi får ta bort det med en örontuss och lite vatten. Inte alltid populärt, så vissa ggr är man världens elakaste. Svårt att förklara för ett litet barn att man gör det för hennes skull.
Så denna veckan har vi inte gjort för mycket utan bara varit hemma och blivit friska igen.

Men förra veckan var vi till sthlm och hälsade på mormor och morfar.
Stefan har tagit ut sina 10dagar nu, så han börjar till veckan igen. Så skönt att honom hemma hos oss.
Så han ville att vi skulle hitta på något, så vi for alltså till sthlm.
Tog tåget dit på tisdag kväll och kom fram rätt sent. Hennes första tågresa och det gick jättebra. Låg mest och sov i sin vagn. Vi tog ut liggdelen och la den över våra ben vid våra säten. Där låg hon och hade det gött.

Onsdagen tog vi med oss morfar till skansen. Där fick vi en rundtur av en skötare, hon gick igenom alla deras nordiska djur. Var intressant, men lite för långt. Tröttnade i slutet, det blev lite för långt utdraget tyvärr.
Så vi gick och åt en varmkorv istället...mums =)!
Lillan fick mat hon med, så hon var bra nöjd där i sin vagn. Sov mkt under dagen, har nog inte sovit så mkt under en dag innan. Väl på väg hem så kom regnet igen och denna gång rejält. Så istället för att gå hem gick vi till vasamuseumet istället. Där började en rundtur precis när vi kom in, var bara vi 4 och lite japaner eller var de kom ifrån. Så vi kan säga att vi var själva, för de förstod inte ett ord utan hade med en tolk som översätte lite då och då bara. Var mkt intressant att gå med och lyssna.
Sen bar det iväg hemåt för middag, men det stopp på ica för att köpa soppa till mig.
Jag vaknade tyvärr med ont i halsen och det blev bara värre och värre under dagen.
På natten fick jag även feber, var inte kul alls. Vaknade även på torsdagen med ont i halsen.

Torsdagen tog vi bussen in till stan och gick till gamla stan där vi lunchade på ett konstigt med helt ok ställe.
Var en som satt på deras uteservering när vi kom dit, och de ville att vi skulle ställe vagnen i ett hörn istället för att ställa den bredvid oss. Men vi bara tittade på den och drog den till vårt bord. Hade vi inte fått det hade vi gått därifrån. Jag var för hungrig för att orka leta efter ett annat ställe. Men sen blev det bra och maten var god. Så skönt att kunne äta riktigt mat igen. Halsen blev bätte och bättre.
Efter maten gick vi till Stefans favorit bokhandel, var nog bara där i 1,5h denna gång. Jag satte mig med Embla i trappan och väntade. Vi hann med en hel del där. Mata, byta böja och sova. Ja, vi somnade båda två. Jag kunde inte hålla mina ögon öppna, så det blev en liten sovtur där.
Efter det åkte vi hem igen och umgicks med mormor och morfar på kvällen.

På fredagen så tog vi en tur upp i kaknästornet på gärdet. Tittade ut över sthlm. Den här resan var nog första gången som jag känner att jag inte saknar sthlm på samma sätt längre. Jag trivs mkt bättre i sthlm än gbg och jag åker hellre dit, men jag vill inte bo där igen. Iallafall som det känns nu, men man ska aldrig säga aldrig.
Vi gick ner en våning eller om det var två och åt lunch där. Tog fisk och potatis med pepparrot till. Var så gött. Men efter middagen gick vi upp igen och tog en fika på maten. Var mkt gott det med.
Så mysigt att sitta och titta ut över sthlm.
Sedan åkte vi ner igen och tog en tur längs med vattnet i solen.
Hem igen för middag för att sedan åka till tåget som skulle ta oss hem igen.
Var så mkt folk på tåget att det var bra att vi gick på ett tag innan det gick. Precis när vi kom på så kom det ytterliggare 2 vagnar som skulle få plats. Sj har ju ingen garanti för att man får ta med barnvagnar, så det var skönt att vi hade plats att ställa undan vår iallafall.
Lillan vägrade att sova under denna resa, somnade nog bara en timme innan vi kom hem.
Men allt gick så bra ändå.

Lördagen spenderade vi sedan med Stefans familj, de brukar träffas varje höst för lite släktträff.
Alla blev indelade i olika lag, sen blev det alla möjliga olika tävlingar. Hoppa säck, kasta boll i hink, frågetävling och brännboll. Kan ha varit något mer oxå. Jag kunde tyvärr inte vara med, får ju inte springa eller hoppa än för läkarna. Var lite synd, hade varit roligt att vara med.
Till slut var det 2 lag som var kvar, de hade fått lika mkt poäng och låg på första plats. Så det blev en utslagsträvling. Bygga ihop en legobil utan instuktion. Stefan i ena lagen och hans bror i andra. De älskar ju att bygga med lego, så det var lite kul att de blev de mot varandra. Men Stefans lag förlorade, vet inte vad han har att skylla på. Finns nog inget, jag tror de skyllde på att deras bil var svårare, men tro honom inte =)!
I slutet var lillan inte nöjd alls, tror nog att hon började bli sjuk då. Inget dög och det var svårt att få henne nöjd igen. Men allt går om man inte ger sig. Till slut fick vi henne att sova iallafall.
Men på söndag natt började hon bli dålig. Inte kul alls...
Men som sagt, nu är hon frisk igen och vi har vår lilla goa prinsessa här igen.


Lilltjejen är sjuk

Vår lilla tjej är sjuk sedan i söndags. Är så synd om henne, hon är verkligen inte samma person längre. Så liten och nätt just nu. Inte så sprallig och glad som hon brukar, men vem är det när man är sjuk iförsig.
Men jag skulle mkt hellre vara sjuk istället för henne.
Hon var röd, varm och bara skrek, då ringde jag till sjukvårdsupplysningen för hjälp. Men de sa att om hon hade över 38grader feber skulle vi behöva åka in med henne. Men som tur var visade den under, så vi la henne i högläge så hon somnade till slut igen. Men vaknade senar och allt var igång igen.
Så höll det på. Stackars liten tjej.
Som tur är har jag världens bästa mamma, så hon kom förbi oss från sthlm, och tittade till lilla Embla.
Då visade sig att hon hade fått ett rött, svullet och rinnande höger öga.
Så då ringde jag in igen och vi fick åka in till barnakuten i Karlstad. Där fick en läkare kontrollera henne, men det fanns inget de kunde göra. Det var väl iförsig skönt att det inte behövdes göra något. Vi blev mkt lugna av detta med, så skönt att veta att vi har gjort allt vi kan för vår lilla prinsessa.
Så det var bara att åka hem igen och fortsätta som vi gjort innan.
Hon ligger nu i högläge i vagnen och sover så sött. Äter bra och magen fungerar mkt bättre nu med.
Skönt att det går åt rätt håll, får bara hoppas att det går över snabbt.
Vill ha tillbaka min goa, spralliga och friska lilla tjej.
Älskar dig över allt min lilla Embla.


RSS 2.0