Återigen sjuk...

Är inte lätt att vara liten och sjuk. Nu har det börjat igen, för 3:e gången med öroninflammation. Stackars liten tjej. Avslutade sista kuren i torsdags och allt var jättebra.
Vi åkte på babysim i fredags för Embla älskar att bada och va i vatten. Så vi tänkte göra det på söndagarna tillsammans med kusinerna. Men i lördags var hon inte kry, hade feber och bara skrek emellanåt. Och i söndags visade de sig att det hade spruckit igen. Tycker så synd om henne.
Så i måndags hade vi vår tid för att egentligen titta på örat när det var friskt, men igen så fick vi penicillin och även nu droppar. Ska vara någon dunderkur i 7dagar. Men hon blir så seg, äter inte jättebra och magen är helt konstig på henne. Det är verkligen inte lätt att vara liten.
Så nu hoppas jag för allt att hon och vi slipper detta igen. Läkaren sa att vi förhoppningsvis gör det, men man vet aldrig. Sen ska vi tillbaka igen om 3månader.
Hon får inte bada i badhuset förrän vi har varit där. Är så himla tråkigt att det har blivit så här. Men självklart gör vi ju allt för att hon ska slippa detta igen.

Så idag tar vi en mysdag och bara tar det lungt.
Ska fortsätta att packa in julklappar idag, måste bara köpa nytt papper. Trodde jag hade hemma, men så var tydligen inte fallet.
På torsdag är det 1december och då får man öppna första luckan på adventskalendern. Jag och Embla fixade en kalender till S igår, en legokalender. Han älskar lego, så nu får han sätta ihop en legofigur varje dag och sakta med säkert bygga upp ett litet legoland. Han var stormförtjust igår och ville redan börja öppna. Men så får man inte göra =)!!

Nu får det bli en promenad så lillan får sova lite....


Denna veckas händelser...

Denna veckan har varit full med kärlek och mys. Inte för att det alltid är så, men extra mycket nu. Är så skönt att inte ha något att planera just nu. Det kommer ju att komma sånt snart igen....
Så i måndags och tisdags var vi bara hemma och myste för fulla muggar. Så skönt att bara gå runt i mysbyxor och kramas med min goding Embla och hennes underbara pappa.Onsdagen var vi iväg till stan för lite ärenden och sen mera mys hos syster och kusin M.
Mycket trevligt att bara vara vi fyra. Embla fick ligga framför öppna spisen och mysa. Där fick hon smaka på M:s majskrokar, det var mkt gott det. Hon tog tag i den och drog den till munnen och började gnaga direkt. Fick skynda sig lite för M kollade allt in hennes majskrok. Som tur var så fanns det fler till henne.I torsdags var det dags för mammagruppens promenad. Vi träffas varje torsdag och går en runda för att sen äta lunch ihop och bara prata skit. Är kul att hålla kontakten med andra mammor. Vi har så mysigt ihop, så det ska vi fortsätta med. Vi har verkligen haft bra väder varje gång vi har varit ute. Snart blir det nog snö och då får vi nog bara äta lunch och prata skit =)!
På kvällen så la vi Embla på mage och jag satte mina händer som stöd för hennes fötter. Då drog hon sig framåt och blev jätteglad. När det inte går framåt då blir hon så arg. Tar i så mkt att hela hon blir röd. Det är så kul att hon verkligen vill och kämpar för det. Snart kommer hon väl springa iväg oxå.Idag fredag, började vi morgonen med frukost med pappsen. Han är ledig på fredagarna, som vi verkligen tycker om. Då har vi en extra dag och förlänger vår helg ihop.
Lillan fick smaka på gurka och paprika. Det var lite konstigt med paprika, men gurkan tog hon allt upp och började gnaga på. Den var däremot lite svår att hålla i och hon har ju ett bra tålamod, eller inte. Hon blev så arg på den när den inte gjorde som hon ville. Till slut fick vi ge henne ersättning istället och det var mums det.I eftermiddags var vi iväg till badhuset för vårt första babysim. Farbror, L och kusinerna följde oxå med. Vi började i babybassaängen som det bara var 30grader varmt i. Brukar vara 33, men de hade haft fel på den tidigare idag. Men det gick så bra så ändå. Hon låg på mage och vi drog henne fram och tillbaka. Även på ryggen, men det var inte lika roligt. Första gången skulle vi bara bada i ca15min, så vi gick upp och avslutade i bubbelpoolen i några minuter. Det tyckte lilltjejen om. Det var varmt och bubbligt =)!
Hon älskar att bada, här hemma i torsdags var det blött överallt efter badet. Hon sprattlar så och lyser upp samtidigt. Det är så gott att se henne, hon stormtrivs.


Emblas namngivelse

Igår firade vi Emblas namngivelse och det blev en mycket lyckad dag. Är så glad för att jag och S har så bra familjer och vänner. Tack för att ni var med och gjorde hennes dag så speciell.Vi började med att hälsa alla välkomna när de kom i dörren och tog emot deras lilla monster som de skulle ha med sig för att få komma in =)! Det var tydligen mycket pillande innan de fick ihop den fick vi höra igår. Men vi tyckte det var en kul grej att göra för att minnas dagen. Sen hade vi utdelning för den finaste och mest korrekta ihopsättningen och även ett för bästa försök.
Det monstret som vann var helt rätt och sen hade de även lagt till lite egna detaljer som en banan, målat bakom öronen och även en bild på ryggen. Vinnaren blev S gamla vän och hans familj, de fick ett "hänga gubben-spel". (monstret till höger)
För bästa försök vann S farmor, för det var verkligen ett eget monster. Hon sa att det var 2 monster i ett. Hon fick vårt monster i samma modell fast större. Tror att hon uppskattade det. (Andra monstret till vänster)

 

När alla hade kommit så fick de slå sig ner vid borden och vi började vår ceremoni för Embla. S började med att förklara vad som skulle hända och vad som erbjöds under eftermiddagen.
Sedan spelade vi "Det vackraste" med Cecilia Vennersten.
S började sitt tal med en dikt och sen förklaring på vår val av namn och dess betydelse.
Jag talade om vårt val av mellananmn och efternamn.
Efter det så talade vi om vilka vi har valt till faddrar. Det är S bror P och min bror S. De fick talan och hade ett sånt fint tal som P framförde. S berättade en rolig händelse från när vi var små.

"Som faddrar lovar vi att ge dig allt vi har av stöttning och kunskap på din väg framöver.
Vi vill som faddrar ge dig kärlek, trygghet och massor av lek inför färden ut i stora världen.
Jag och S med familjer kommer alltid att finnas här för dig Embla, om det är nåt du behöver eller funderar över."

Sedan spelade vi: "Utan dina andetag" med Carolina Wallin Pérez.
För att ge Embla sitt namn så vigde vi henne i de fyra elementen: luft, eld, jord och vatten.

Vi viger Dig i luft, för tanke och minne. (Viftade med ett löv över hennes huvud)
Vi viger Dig i eld, för glöd och livslust. (Tände ett ljus)
Vi viger Dig i jord, för hälsa och verklighetsförankring. (Jord på hennes fötter)
Vi viger Dig i vatten, för fantasi och kärlek. (Vattendroppe i pannan)
Vi ger Dig namnet Embla Marie Lennemyr.

   

Efer cermeonin var det dags för fika och paketöppning. Vi fick så mycket fina ord för fikat och vår underbara tårta. Det var så kul att det uppskattades det vi hade gjort. Det har tagit ett tag att få allt bra, men det har det verkligen varit värt.

       

 

Vi fick även så mycket fina presenter. Tack alla för allt vi har fått. Uppskattar det verkligen.

 

För barnen hade vi gjort en tavla som de fick måla på till Embla. De fick måla precis vad som helst och alla barnen har varit med och gjort denna underbara tavla. Även Embla fick måla.

 Alla dekorationer från namngivelsen:

    

     


Bättre dag idag...

Idag är det mycket bättre. Pencillinet gick ner ganska bra och det smakade jordgubb denna gången. Tom så jag tyckte det smakade gott. Måste ju testa smaken på allt jag med. Embla är så intresserad av all mat och vill gärna testa.

Vi var iväg till Familjecentralen förut och vägde och mätte. Hon växer så det knakar, är redan 63,5cm och väger nästan 6200g.

Efter det blev det babymassage med mammagruppen och det var som alltid mycket skönt. Fast inte i ansiktet, där fick jag inte massera henne. Hon tycker inte om när jag är i ansiktet för mycket, kan kanske bero på att alla petar på henne och är i örat nu när hon har öroninflammation. Men iförsig tycker inte hag heller om när någon är i mitt ansikte för mycket.

Efter massagen gick hela gruppen till öppna förskolan där det var dags för musikstund. Detta var mycket uppskattat av alla barnen och Embla såg ut att trivas bra. Hon hade stora ögon och försökte allt följa med. 
Hon har börjat nu att hon vill stå mest och det känns som om hon tror att hon kan gå. Så hon försöker slingra sig så hon kan springa iväg. Kanske lite tidigt, men det förstår ju inte hon än. 
De skriver upp alla barnens namn på färgade lappar som kommer dit och sen sätts de upp på väggen. Var en hel drös olika namn, men ingen mer Embla inte. Kul att hon är ensam där iallafall om sitt namn.
Iallafall så kan man köpa fika där och det blev det oxå. Lite kaffe och smörgås till mig som Embla fick smaka lite på. Mumsigt tyckte hon och ville ha mer. Men det fick hon inte och blev så sur. Skrek rakt ut tills hon fick sin egen mat. Vad elak jag kände mig då. Ska bli så kul att låte henne testa mat sen. Längtar...

Tog en promenad dit idag för vädret var så bra. Sol och inte för kallt. Men nu är det ju det här med att hitta rätt oxå. Hittade rätt hem igår, men hitta dit var inte lika lätt. Kom till en plats och visste inte hur jag skulle gå sen. Blev en ordentlig omväg, men det var väl bra för promenader kan man inte få för lite av nu. Vi kom i tid till barnmorskan och det är väl det som räknas el?


Sjukdag

Vilken bra start på veckan det var idag. Började med att min svägerska frågade om vi ville med till öppna förskolan, javisst vad kul tänkte jag. Skulle bara in till doktorn på vårdcentralen för att kolla på Emblas öra som inte vill bli bra. Hon fick öroninflammation förra helgen och har ätit penicillin hela förra veckan typ. Så jag tänkte att vi bara skulle få ett nytt recept, så kunde vi gå tillbaka till öppna förskolan och va med kusinerna.
Först fick vi sitta och vänta en halvtimme längre innan vi äntligen kom in. Där ville Embla inte visa sitt öra, hon vet exakt vad de ska göra. Hon skriker rakt ut. Doktorn såg inte mycket och ville inte göra en bedömning på detta. Så vi fick en remiss till öronakuten på sjukhuset. Visst, det var jätteskönt att vi fick det, men inte lika kul att gå hem och åka in denna vecka med. Men allt för att min lilla tös ska må bra igen.
Så det vara bara att säga hejdå för denna gången till kusinerna och gå hem igen.

Fick tom in vagnen i vår lilla bil, det var inte lätt men det gick. Alla frågar mig hur jag gjorde, allt går bara man vill det. Så mycket enklare att parkera där jag inte behöver lägga i pengar och sen kunna ha i vagnen. Man vet aldrig hur långt tid allt sånt här tar så.
Kom dit vid 1230 och då hade de lunch. Fick en tid en timme senare, så det var väl ok. Men det dröjde ytterligare en halvtimme till. Så vi satt där på de undebara stolarna som jag sitter på varje gång jag tar allergispruta i ca1,5h. De väggarna är inte så roliga, men vad gör man inte. Äntligen kom vi in och kunde få hjälp. Stackars Embla fick ligga på sängen, med en sköterska som höll i huvudet samtidigt som jag höll i armar och ben. Hon är så stark. Läkaren hade problem att se i örat för det är så mycket gegga där inte. Så de fick peta lite och suga lite innan det gick. Tycker så synd om henne, hon skrek där inne. Men sen var allt bra igen.
Känns skönt att vi fick ett nytt recept och de har skickat iväg detta på odling. Och så vi får ringa direkt till dem om det blir sämre eller om det blir sämre någon annan gång. Det känns mycket skönt att vi får bra hjälp nu.

Så nu är vi hemma igen och lilltösa sover igen. Hon är så duktig min lilla tös....


Min underbara familj

Tidigare i veckan så kom min underbara sambo hem med en blombukett till mig. Han är världens bästa och finaste. Älskar dig så mycket. Är så glad att jag har dig och vår fina dotter. Ni är bäst =)!Embla börjar bli så stor nu, hon blir 4 månader nästa helg. Så nu börjar nog tänderna att spöka för henne, allt ska in i munnen och hon dreglar så mycket. Det har varit så i en månads tid nu, så vi får vänta och se när de rackarna kommer upp.Vi var och handlade i fredags och S försvann. Han skulle bara hämta en sak och sen var han spårlöst borta. Iförsig inte ovanligt, men jag hittade honom ingenstans denna gång. Sen såg jag någon nästa sitta på golvet bland hårspännena, det var rätt kul att se. Han hade hittat ett sånt sött hårband till henne, var även med gummisnoddar i samma stil men de får vi vänta lite med. 
Var tvungen att prova på kvällen när vi kom hem igen. Inte lika sött att han pyjamas till, även om Embla passar i allt...


Fars dag

Idag firar S sin första fars dag =)!
Vi startade vår morgon med att han fick sätta sig i soffan och vänta....så kom Embla ut med ett paket till sin far, med lite hjälp av mamma. Förra terminen var det någon som diskade bort hans mugg, han diskar den aldrig på hela terminen, så jag kan förstå att någon ville hjälpa till där. Men inte att han inte fick tillbaka den igen.
Så Embla gav honom en mugg som det står "pappas mugg" ¨på. Den var så söt och fin, så nu kan han tänka på henne varje gång han dricker kaffe på jobbet. Inte för att han inte gör det annars, men nu blir det på ett annat sätt.
Sen gjorde vi frukost åt honom, det blev våfflor med grädde, björnbär och choklasås till.
Efter det myste i soffan framför en film tills vi somnade allihopa.
Till middag fick han lövbiff med rostade potatis, vitlök och tomater. Till detta blev det en kantarell och svartpepparsås. Mums var det =)!!
Tror nog att han har/fått en bra fars dag idag....

   


Utveckling

Nu har vi inte mycket kvar i uterummet, det är lite kuddar som ska sys och så.
Embla hjälpte sin pappa att sätta ihop de sista möblerna här i fredags. Hon är rätt duktig, fick hjälpa honom fler gånger när han inte visste vad han skulle göra =)!Allt börjar gå tillbaka till det vanliga igen. S kommer hem från jobbet och vi kan äta i lung och ro och sen bara umgås. Slappa framför soffan ihop och umgås igen.
Tråkigt bara att Embla inte är frisk än. Hon blir så seg av penicillinet, varken äter eller sover bra. Ska ge henne det tills fredag, sen hoppas jag att hon är helt frisk igen. Tycker så synd om henne.

Men idag har vi myst jättemycket och fått en hel del gjort.
Började dagen med babymassage och samtal om mat. Var spännande, vi får börja ge henne smakprover när hon är 4månader, alltså nästa lördag. Sen kan vi byta ut en måltid i veckan framöver. Ska bli kul och se vad hon gillar och inte gillar.
Sen åkte vi hem och myste framför tv.n en stund. Men man måste ju även försöka hinna med en del som måste göras. Har ju namngivelse nästa söndag. Så vi bakade en hel del idag, berättar inget mer, utan det kommer att bli en överraskning sen.
Han även med att möblera om lite och även lägga stenar framför uterummet nu. De får ligga där tills våren kommer, så ska vi göra det på riktigt sen. Kommer att bli så fint när allt är klart.
Ni får komma förbi och ta en titt om ni vill det!!

Har även tittat igen bilder från Emblas födelse tills nu, vad hon har växt och blivit stor. Det känns som om det har gått mer än snart 4månader om man tittar på henne. Hon har verkligen utvecklats så mycket, det är så kul att följa hennes utveckling. Nu kan hon greppa saker och svinga iväg dem. Hon håller i nappflaskan och äter själv. Hon är så duktig vår lilla tös.


Nyfödd


1 månad

   
3,5 månad


Blev inte som vi tänkt oss...

Den här veckan har det hänt en hel del, så jag har inte hunnit skriva nåt än.
Det började med att S har höstlov nu, ska skönt att ha honom hemma hos oss. Är så mycket roligare på dagen när han är hemma oxå. Så planen var att vi skulle bli klara med uterummet och sen bara mysa.
Men riktigt så blev det inte. Uterummet är nästan klart, är så skönt. Nu håller vi bara på att sy en gardin som vi ska kunna dra för hela fönstret. Den blir nog på ca9m ihop. Inte lätt att få allt att sitta ihop. Sen av tyget som blir över ska vi försöka sy överdrag till våra sittstolar och några kuddar till.
Kommer att bli så himla snyggt när det är klart. Uterummet går i vitt och svart. Soffan och soffbordet är vitt. Fotöljerna är mörkgröna med en brunt bord till. Så vi ville ha lite mer färg, och det blev det. Gardinen är grön, rosa, lila, orange, vit och lite mer. Första tanken var att det inte skulle passa, men det kommer att bli så bra.

I tisdags så var inte jag eller S hemma, utan hans mamma, pappa och bror var här och fixade i uterummet. Fick så dåligt samvete att jag gick hem med Embla. Där höll de på med det sista i rummet och de hade tänkt att allt skulle vara klart när vi kom hem. Men vi fick iallafall ut allt tills S kom hem. Han blev mkt överraskad över att fotföljerna med bordet var ute. Tända ljus och ett glas konjak på bordet. Det var så mysigt att vi bara satt och myste där vi 2 senare på kvällen.

I onsdags så började lillan få feber och vara grining och slö. Ville inte sova, utan bara korta stunder hela tiden. Åt inte heller så bra. Så på torsdagen åkte vi in med henne till barnaktuten. Var bara feber, så vi skulle ge alvedon och nässpray. Ingen öroninflammation då inte. Så vi åkte hem igen. Men hon sov inte bra den natten heller så.

I fredags var det full rulle. På kvällen skulle svärföräldrarna komma över på 3-rätters middag som tack för all hjälp vi får av dem. Skulle hinna med att få undan allt här hemma, har varit saker överallt efter bygget. Sen skulle vi även få upp skenan till gardinen. Men då visade det sig att vi fick med oss en skena för lite och ett fäste för lite. Så S fick åka till IKEA och fixa det. Fick även med sig 2 sittpallar hem. Jag var tvungen att handla och springa in på systemet. Ammar ju inte längre, så nu får man ju ta sig en glas vin eller öl till maten.
Vi hann inte riktigt klart innan de kom, men nästan. Det blev så bra där ute.
Började med förrätten som var toast skagen med vitt vin.
Huvudrätten var baconlindad kycling med philadelphiaost emellan. Potatisgratäng och sallad till. Självklart en god öl till detta med.
Sen gick vi ut till uterummet och åt efterrätten där som bestod av hemmagjord mintchokladmousse med jordgbbar och after eight bit. Kaffe och dessertvin till.
De var så nöjda, så kvällen blev så lyckad.

Märkte sen att Embla hade fått tillbaka sitt gröngula klet i höger öra. Alltså var öroninflammationen tillbaka igen. Blev bara så trött på att det inte visade något i torsdags. Så på bara en dag så hade det kommit och spruckit. Tycker så synd om henne. Så det vara bara att åka in till akuten igår, alltså lördag.
Var inte så vi hade tänkt spendera vår helg. Med ett sjukt barn, men vad gör man inte för sin lilla älskling. Så ni har hon fått medicin och börjar bli bättre igen. Efter sjukhuset så åkte vi och myste med farmor och farfar. Det behövdes för lillan. Sen väntade några vänner för en spelkväll hemma hos oss.
Var en mycket rolig kväll. Jag vann första spelet så =)!!! Sen behöver vi inte berätta mer....

Snart ska vi iväg till farmor och farfar igen. S ska hjälpa till att snickra och jag ska sy gardinen med hjälp av farmor. Hon är så duktig.
Ikväll ska vi över till S bror och spela spel med dem. Har inte varit där på över en månad och de bor typ tvärs över gatan. Helt otorligt, men vi har haft så mycket att göra sista månaden så. Men nu ska det bli ändring på detta.

Men den här veckan har varit mycket mysig ändå trots sjukhusbesök och allt. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Det är bara att göra det bästa av vad som händer istället.
Nu ska jag gå och mysa med min lilla familj i soffan innan vi ska åka iväg....


RSS 2.0