Magen växer...

Fick en mamma/pappa bok att fylla i av syrran och D i julklapp. Jättefin och rolig, så äntligen har vi börjat fylla i den nu. Tog lite bilder till den och även lite andra på magen.
Har växt en hel del, är nog runt 105cm runt midjan nu, men det var ett tag sen jag mätte. Ibland känns det som jag ska sprängas, men pyret får allt vara kvar där inne ett bra tag till. När jag kommer tillbaka från resan har ju halva tiden gått, det går så fort. Men det är verkligen spännande och fascinerande att följa allt, men kan inte förstå förrän man väl är med om det själv.     


Älskade lilla pyre =)

Var hos barnmorskan för att göra ett ultraljud i onsdags. När vi väl kom dit sa de att vi var en timme försenade, jag kan nog nästan svära på att vi kom i rätt tid. Men jag är lite borta som gravid, har inte riktigt 100%koll som innan. Är lite läskigt faktiskt, ska det vara så?
Men vi fick komma in iallafall och titta på vårt älskade lilla pyre =)! Allt såg jättebra ut och barnmorskan var nöjd med allt. Känns otroligt bra.
Nu är datumet för födsel den 7 juli, så det blir nog en kräfta. Precis som sin kusin Neo.
Då vägde pyret 96gram och jag tror att den var 12,5cm stor. Men längden är jag inte säker på.
Vi fick även fredag som övergångsdag, så nu på fredag är jag alltså i v.17.
Tiden går så fort.
Åker nu på torsdag till Thailand i fyra veckor, så jag går in i v.21 när jag kommer hem typ.
Ska bli så skönt att komma bort en sväng, skulle bara vilja ta med min stora älskling oxå. Kommer bli så tomt utan honom så länge. Men desto skönare att komma hem igen sen...då har man massor att länga till så =)Mysig helg med min älskling

I lördags åkte jag och älsklingen till sthlm för en underbar helg tillsammans. Detta var vår julklapp till varandra, så mkt roligare att göra något ihop än ge varandra paket. Så vi beslöt oss för att gå på musikal och bo på hotell, det blev Romeo och Julia på Göta Lejon och en hotellnatt på Hilton Slussen.
Men från början igen, vi tåg tåget till sthlm på lördag morgon och det gick jättebra. Lite illamående, men annars gick det bra. Kom fram och tog en promenad till gamla stan där vi stannade för att äta lunch. Gick in på ett café typ och ner i källaren. Var ett mysigt valv där nere, lugn musik och stilla.
Gick vidare genom gamla stan till en bokhandel, där min älskling stromtrivs. Var nog där inne i en timme typ, men han kan allt spendera en hel dag där om han vill. Fick med oss en antal serier därifrån, bla Elvis =)!
Gick vidare mot hotellet och la in våra saker i rummet. Jättefint hotell, och mkt bra service och personal.
Efter detta bar det iväg till Göta Lejon. En grymt bra musikal, var så mysigt där inne.
Senare på kvällen blev det middag på söder, blev köttfärsbiffar med svampsås och råstekt potatis med svartvinbärs gelé. Så himla gott var det.

Söndagen checkade vi ut och så bar det iväg till mamma och pappa för en snabbvisit. Men ändå kul att träffa dem båda en liten stund iallafall. Åt middag, som var jättegod! På kvällen bar det iväg hem igen, denna gång gick det lite bättre på tåget. Läste att det kunde underlätta att ha något i ena örat så att illamåendet försvann. Och det funkade faktiskt, så skönt. Då blir nog resan senare lättare oxå.

Tack älskling för en helt underbar helg. Älskar dig över allt.


Hur det kan bli...

Livet är inte alltid underbart, men det är väl så det är. Ibland måste det gå lite galet, för att man ska veta hur bra man egentligen har det. Allt händer av en orsak, det håller jag fortfarande fast vid.
Kom till jobbet här i början av veckan och såg en lapp i skåpet av chefen. Hon har ändrat om mitt schema, fom februari, och tagit bort hela 37 timmar. Tog bort alla OB-timmar utom lördagarna. Helt otroligt. Så det blir stor skillnad i lön efter jag kommer tillbaka från min semester.
Kollade med försäkringskassan, så även min föräldrapenning blir ju lidande av detta. Förhoppningsvis så fixar det sig med att jag blir arbetssökande på arbetsförmedlingen. Och jag får ju göra som det säger åt mig att göra tills födelsen av bebisen sen då. Men det ordnar sig alltid.
Ska ringa och prata med försäkringskassan igen och verkligen kolla så det blev rätt nu.
Men det är ju verkligen inte kul att gå till jobbet längre, det är så tråkigt att det blev så här.

Sen skulle jag åka hem från jobbet idag. Gick ut så jag skulle ha lagom tid till bussen och inte behöva stressa. Men då ser jag bussen som åker iväg ca 5min för tidigt, så grymt irriterande. Jag kan förstå att den kan vara sen, men inte att den ska gå tidigare än vad det står på tabelllen. Men då hann jag iallafall handla lite, för att kunna ta nästa buss hem. Sen är bussen och det är nog ett 30-tal som ska med. Betalar och allt är bra så här långt. Då kommer ett medelande till alla busschaufförer att släppa av alla vid nästa ändhållsplats. Men vi tror väl att den åker in till stan iallafall, men nej då, alla får hoppa av vid Ikea. Ingen hjälp eller ersättning. Bara att alla bussar är inställda pga av halka. Så då menar de alltså, att en gravid kvinna ska gå i mörkret ensam till stan.
Som tur är har jag ju världens bästa sambo som kunde hämta mig. Tack älskling, du är verkligen bäst.
Helt otroligt att man får behandla folk på detta sätt. Skrev in och klagade, så vi får se om de hör av sig innan måndag. Annars får jag väl ringa dem eller nåt. Visst, det är inte mkt pengar, men det är en principsak.

Nu till något mkt bättre, jag har fått dille på glass för tillfället. Tänker inte på något annat än det just nu. Inte bra det, eller det är ju inte bra för figuren. Får nog ta och röra lite mer på mig än jag brukar göra. På tal om att äta nyttigt, jag ska baka små bakelser till måndag. För min älskling fyller år då =)! När man ändå håller på kan man ju fortsätta lite till liktsom.
Får besök av familjen och vänner på kvällen, så bli så mysigt att ha hela lägenhet full.


RSS 2.0