Iduns namngivelse

Vi hade namngivelse för Idun söndagen den 30mars. Jättefin och solig dag. Barnen sprang ute i t-shirt och lekte och hade kul ihop. Var en sån bra dag och tack alla som kom och firade detta med oss.
Började ceremonin med en låten "Circle of life" med Elton John, spelade upp den från filmen lejonkungen på datorn. Tyckte det passade bra när vi hade djurtema. 
Sen höll både S och jag tal och berättade varför vi valt hennes namn och vad vi hade valt för namn till henne. 
Spelade därefter en till låt: Välkommen till jorden med Lotta Ahlin. 
Berättade vilka vi valt till faddrar: min syster J och min svägerska L. De höll varsitt tal och vi tackar så mycket för det. Var så fint och båda talen kommer att sättas upp bredvid Emblas faddrars tal.
Sedan höll vi själva namnceremonin. Hade tänkt att Embla skulle hjälpa till, men hon somnade på sin stol bredvid farfar. Inte hennes grej att vara med på sådana här saker. Hon somnade ju under vårt bröllop med. 
Därefter så kom kusinerna upp och sjöng Blinka lilla stjärna för Idun. 
 
Under fikat fick alla barnen måla på hennes tavla, såklart att de ska ha varsin namngivelstavla. Den blev jättebra, så tacka alla barn för det. 
Vi valde även ut vilka som vann i målartävlingen. Alla fick med sin inbjudan en bild de skulle måla och fylla i vad eller vart djuren var. Farfar kom tvåa och de tålde han inte, så senare på kvällen ringde han och ville ha tröstpris. Så det ska han väl få då =)!
 
Tack för alla presenter, de var helt underbara. Och kul att vi inte fick en enda likadan sak och inget vi redan hade innan. 
 
Temat var ju djur och då var barnen oxå klädda till djur. Idun var en giraff och Embla en tiger.
  
 
Fikat: Idun är född i ormens tecken i det kinesiska tecknen. Förra året var ett vattenår, första ormen på 60år som blev en vattenorm. Ormen hör annars till elden. Kul att vara lite speciell. 
  
 
Ceremonifatet: 
Vi viger dig i luft, för tanke och minne. (blad)
Vi viger dig i eld, för glöd och livslust (ljus)
Vi viger dig i jord, för hälsa och verkligehetsförankring (jord)
Vi viger dig i vatten, för fantasi och kärlek (vatten)
 
Embla hjälpte till med dekorationen på borden. Hon hade målat alla djuren, hälften för hand och andra hälften på datorn. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0