Tjafs, pussar och pippi!

Den här veckan började med att jag hade en tid i måndags hos specialistmödravården igen, den här gången för åderbrock och ådernät. Kom in 10min tidigare och var klar ca2min efter. Tittade inget på benen eller frågade inte något. Förstår inte varför jag skulle dit, är väl bara för att min barnmorska har skickat en remiss så därför måste de ta in och prata med mig. Men jag trodde väl att de skulle va mer än så. Men men, nu står det i alla fall i min journal ifall det blir så att jag får sprutor även efter denna förlossning. Men de trodde inte att jag skulle behöva detta om det inte blir kejsarsnitt även denna gången.
 
I tisdags morse skulle Embla inte göra som mamma ville att hon skulle göra. Vi skulle till dagis, men min lilla tös fick ett helt otroligt utbrott på något. När jag tänker tillbaka så tror jag det var för att stolen inte stod där den skulle och inte flyttades precis på sekunden hon ville det. Humör, vad då humör?!, min tös har väl inget humör inte. Lugn och fin som en filbunke =)!
När jag väl hade fått på henne kläder, så var det ytterkläder som skulle på. Som tur är har vi fortfarande ganska varmt väder ute, för det blev en tur i bilen utan ytterkläder på. Skorna kastade hon iväg och även jackan. Så det vara bara att lägga detta i hennes ryggsäck och bära ut en skrikande unge till bilen. Hon tystnade nog efter halva vägen till dagis och frågade varför hon inte hade skorna på sig när vi kom fram. Ja, jag undrar varför??
Men sen hade det gått bra i alla fall på dagis, måste ju testa vad sin lilla mamma går för på morgonen.
Fick besök av syrran och kusinerna senare vid lunch, lite synd att Embla var på dagis, men jag vill att hon är där de få timmar hon får vara där. Leka med sina vänner och komma bort hemifrån lite.
Men det var i alla fall jättemysigt att de kom, tiden går så fort så vi hinner ju aldrig ses. Det är alltid något på gång hela tiden, antingen för dem eller för oss. Men vi får bli bättre på detta.
Men när jag hämtade Embla på dagis hade ett annat barn tydligen bitit henne i armen, inte ok tycker jag. Barn är alltid barn, men bitas är inte ok. Försökte prata med Embla om detta och hon pekade på sitt lilla röda märke och sa ajabaja. Så de har nog tagit tag i detta på dagis, vilket är väldigt bra. Bara det inte händer igen.
 
Så på natten vaknade hon och gallskrek, måste ha drömt en mardröm eller något. Varken S eller jag fick ta i henne, vilket nog aldrig har hänt förut. Vet ej riktigt vad som hände, men jag och Embla gick i alla fall till soffan för att lugna ner henne lite och titta på Pippi. Hon älskar sin Pippi, det går alltid en pippifilm här tror jag bestämt.
Och är det inte film så är det pussel med pippi.
Jag fick henne att följa med i vårt sovrum till sist, men sa att pappa sover så vi får vara lite tysta. Ok, så Embla och la sig på sin kudde mellan oss. Det tog nog 1min sedan vände hon sig om och skrek pappa och hoppade på honom. Han vaknade tydligen inte, så han måste ha varit väldigt trött.
Det var nog jobbigt för dem båda under nästa dag, för jag hittade dem i soffan framför pippi så här senare på eftermiddagen. Fattades bara att de skulle få ligga kvar lite till, hade nog räckt för att få båda att somna precis just där.
 
 
Min goa älskling har sedan vi träffats gett mig olika pussar på en massa olika sätt. Jag uppskattar mina pussar och de betyder så mycket. Älskar dig för det och mycket mer förstås.
Hämtade posten och tyckte jag kände igen handstilen på kuvertet, kan säga att det är lite konstigt att min gubbe är lärare, för det gå knappt att se vad han skriver. Har ju lärt mig att tyda mer och mer, men det är bara konstigt krumilurer på ett papper ibland. Men jag öppnade mitt brev och hittade en puss från min älskling. Det gjorde hela min dag det.
 
 
Varför är det så att när vi får sova på morgonen, så vaknar alltid Embla tidigt och är jättego och pigg. Men när vi ska upp är det så svårt att få upp henne, hon har fått sin pappas morgonhumör. Vill hon inte gå upp så går det inte att få upp henne utan lite grin och bråk. Hon förstår ju inte att ibland har vi tider att passa.
Så idag vaknade jag av en helt underbar go tjej som kom och la sig på min kudde och gosade och kramades, helt underbart men inte kl6 på morgonen. Så det var ju bara att gå upp efter en stund när hon tröttnade. Så nu sitter hon nerbäddad i sitt täcke med kuddarna och Hello Kitty och tittar på Pippi.
 
 
Nu ska jag ta och sluta med detta och krypa ner till min goa tös och se på Pippi innan det blir frukost......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0