Sjukdomsvecka

Oj, det har gått en hel vecka från sista gången jag skrev här. Här i huset har vi haft/har sjuklingar. S har varit dålig i en vecka nu med feber, förkylning och sist igår var det magsjuka. Inte alls kul. Lillan har klarat sig ifrån det, men nu har hon fått öroninflammation igen. Var till sjukhuset förra onsdagen och fick penicillin. Skulle tillbaka igen i fredags och då fick vi ett nytt penicillin. Inte kul att börja om igen, men så är det. Ska allt ta och säga när det händer igen att vi vill ha detta på en gång. Det andra tar ju inte på henne. Så nu ska vi äta detta tills på måndag. Hon är duktig och tar all sin medicin, men mat vill hon inte ha. Äter jättedåligt, men hon är kry och gör sina behov som hon ska. Förutom att magen krånglar, men det får man ju på köpet när man äter pencillin. Hon har även fått utslag på ryggen denna gången, men det står att det är vanligt att man kan få det. Har även fått värmeutslag av blöjan nu, men det börjar gå tillbaka.
Vi var på Öpnna förskolan på Vårdcentralen i måndags och då tänkte jag passa på att fråga om utslagen. Men det slutade med att jag pratade och BVC-sköterskan anteckande allt. Hon hade ingen aning om det jag pratade om. Hon ville bara att jag skulle ge kortison-creme och det vill jag inte ge. Huden blir tunnare och känsligare av det och även beorende av den. Så man får trappa ner och krångla, för annars kommer det tillbaka igen. Så länge det går utan så är jag nöjd. Men att sköterskor inte kan något annat än att föreslå kortison-creme till allt. Blir tokig på sånt. Nåt annat måste man får lära sig på sin utbildning.

Det var så typiskt i helgen. S har varit jättesjuk och jag skulle jobba. Men någon måste ju ta hand om Embla, så S fick ju masa sig upp ur sängen och göra detta när jag var borta.
För svärföräldrarna var i Rom och det unnar vi dem verkligen. P jobbade och L hade ju deras barn. Iförsig kunde hon ha tagit Embla en stund, men S ringde ju aldrig så då fick han skylla sig själv. Hos syrran var det magsjuka.
Det är så typiskt att allt händer just samma helg. Embla flänger runt mest hela tiden och försöker hitta saker som hon kan stödja sig på för att kunna ställa sig upp. Hon vill mest gå hela tiden och sitta still finns inte på kartan.
Så en lung vår och sommar kommer vi inte få, men det är kul att hon börjar röra på sig.

Det har varit sånt härlig väder här den senaste tiden. Våren har kommit, men det är fortfarande kallt. Men man ska ju svettas in våren så det är bara att fortsätta klä sig varmt. Men skönt att det går åt rätt håll. Jag älskar värmen och ser fram emot att kunna gå i sommarkläder. Skönt när vi slipper sätta på Embla en massa kläder bara för att vi ska ut en liten sväng.

Nu ska jag ta och pyssla lite här hemma....ser inte allt för kul ut efter en veckas sjukdom här...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0